22 augusti 2021
12:45

Enskede IK 3

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Enskede IK 3

Dagen började med spelare som inte kunde spela.....Adam vaknade med halsont och Deniz hade problem med sina fötter. Men efter lite jagande så blev vi tre avbytare, delvis tack vare att Alexander Lundin från 05-2 kunde spela på kort varsel. Tack för det.

När matchen väl startade så är vi riktigt nära att göra mål redan i första minuten. Edvin får ett inspel vid straffområdes linjen som han tar ner på bröstet och får iväg ett avslut som målvakten får problem med men han lyckas tippa den i stolpen och sedan fånga upp returen.
Tre minuter senare så får vi en höger hörna. Lukas springer mot första stolpen och klackar den och det blir lite kalabalik framför målet men till slut så lyckas de rensa på mållinjen.
Vi förlägger det mesta av spelet på deras planhalva men målen uteblir. Edvin har ett skott över, Abbe har en hörna som är nära att gå in och Ture spelar fram David vars skott går utanför. I 18:e minuten sticker Enskede upp i en kontring och kommer till avlut men det går mitt på Yusuf.
I 20:e får vi tillslut utdelning. Acke frispelar Win som behärskat placerar in 1-0. Sedan kom målen med jämna mellanrum. Fem minter senare får vi straff när Abbe slår ett inlägg som tar på försvararens arm. Lukas stegar fram och trycker dit 2-0 intill målvaktens högra stolpe. Ytterligare fem minuter senare så spelar Ludde fram Abbe som med stort självförtroende slår till bollen på ett tillslag och den går in intill målvaktens vänstra stolpe.
I 32:a kommer Viktor till skott men bollen går till hörna. Den hörnan blir farlig och går mot bortre stolpen och tillslut får Albin chansen och han trycker upp en höger i bortre krysset. Väldigt fint avslut.

Vi fortsätter trumma på. Alex har ett skott över och Viktor har en frispark som går i burgaveln. I 40:e tar Acke skott och målvakten räddar till hörna. Den hörnan tar Abbe hand om och han gör det på bästa sätt genom att slå den direkt i mål till 5-0. Halvlekens avslutas med att Acke drar på sig ett gult kort.

Andra halvlek börjar som första slutade. Vi gasar på från start. Abbe fångar upp en boll och rusar på mål från sin högerkant men avslutet går i burgaveln. Enskede sticker upp med ett avlut mitt på Yusuf innan vi först vaskar fram en dubbel hörna och strax efter det tar Viktor ett avslut som går över.

I 9:e minuten smäller det till ordentligt. Ture spelar bollen i sidled till Acke som drar till en sträckt vrist och bollen går stenhårt upp i målvaktens högra kryss. Fantastiskt snyggt mål!!
Några minuter senare drar Acke till igen inne i straffområdet men det stenhårda skottet blockeras av en Enskede spelare (måste ha kännts ordentligt att stå i vägen för det skottet). I 20:e får Ture bollen mitt på offensiv planhalva och spelar fint fram till David sätter dit 7-0 med ett hårt skott.
Nu ändrar vi om och går ner på en trebackslinje och spelar med två forwards. In med Alexander Lundin på topp och i 25:e slår Albin ett fint inlägg som Lundin kommer högst på men nicken går utanför. Minuten senare spelar Alex fram Lundin och denna gången räddas hans avslut av målvakten till hörna. Hörnan blir dock resultatlös.
Stor utdelning börjar i 28:e minuten. Alex slår en oerhört fin passning genom Enskedes backlinje till Abbe som helt fri rullar in 8-0. Tre minuter senare tar Abbe ett avslut som målvakten räddar men Lundin är först framme och sätter dit 9-0. I 33:e spelare Abbe fram Ture som rullar in 10-0 och i anfallet därefter spelar Abbe in bollen framför mål och Ture vinner en duell och bollen rullas in till 11-0. Inte var det slut där.....Sebbe bryter ett uppspel och avancerar mot mål och trycker dit 12-0.
Ludde och Sebbe drar på sig varsit gult kort för snack innan Enskede överraskar oss och kanske mest Yusuf med ett långskott som oerhört snyggt går i en fin båge in i mål. 12-1 vilket också blir slutresultatet.

Det som gläder oss tränare mest är att vi trummar på alla 90 minuterna samt att vi har 9 olika målskyttar. Vi fick också chansen att testa spelare på lite udda positioner vilket är nyttigt och lärorikt.

Träning som vanligt måndag, onsdag och torsdag i nästa vecka.